– en vandrerute på 84 km langs den dansk/tyske grænse.

Fra Skovby på Als til Padborg.

Vi vandrer på en af Danmarks smukkeste vandreruter langs kyst, i kanten af bondemandens mark, på grusvej, skovsti, strand, og stejle skrænter. På Sønderborgs nye strandpromenade, gennem en ”Liebestunnel”  og Kruså Tunneldal. Det er – sandt at sige – en meget varieret og storslået natur.

Langs hele ruten møder vi lokale folk der brænder for at fortælle om den helt unikke historie, om kanoner, myter og fund fra mammutternes tid, om kunsten, det nye formidlingsrev og om teglværkers storhedstid mm.

Og med tid til at dvæle ved de enkelte oplevelser, kan turen tages på en lille uge og overnatningsmuligheder er der mange af – lige fra det helt primitive til det lidt mere komfortable.

I første del af 2 udsendelser om vandringen på Gendarmstien …

… starter vi i Skovby på Als og hører bl.a. om hvem Gendarmerne var, om Vibæk Vandmølle og møder en lokal syngende ildsjæl. Vi kommer forbi en Torpedostation og hører om Høruphavs rolle under 2. Verdenskrig, naturområdet Trillen og De Syv Søstre. Kunsten i Sønderborg, Sønderborg Slot, Brohovedskansen og Dybbøl Mølle.

DEL 1

I anden – og sidste – del af filmen om vandring på Gendarmstien …

… fortsætter vi historien om Dybbøl Mølle, Dybbøl Banke – ligesom vi skal høre om kanonerne på Gammelmark, Stensigmose og Borrehoved – om de mange teglværker, Kunstnerkolonien i Egernsund, Helligsø, Munkemølle og en mindesten for Margrethe d. 1. Historien om Okseøerne og Kollund skov, Skomagerhus og meget mere – inden vi når målet i Padborg.

DEL 2

Filmen på 2 x 25 minutter – fra og om Gendarmstien

– eksponeres på DK4 fra slut marts 2018